Pszichológiával kapcsolatos idézetek

Pszichológiával kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, pszichológiáról szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!


Tudja, miért szeretik az emberek az erőszakot? Mert nagyon jó érzés. Az embereket az erőszak elégedettséggel tölti el. De ha kivonjuk az elégedettséget, a tett értelmetlenné válik.

Do you know why people like violence? It is because it feels good. Humans find violence deeply satisfying. But remove the satisfaction, and the act becomes hollow.
Minél több kompenzációs eszköz (zabálás, nyugtatók, sok munka, vásárlás, drogok, alkohol, szerencsejáték, internet, pénz) van a birtokodban, annál hosszabb időt fogsz eltölteni a mocsárban – mert így több feszültséglevezető eszközzel tudsz port hinteni a saját szemedbe.

Forrás: A nő – Csajsziknak című könyv


Bűntudatunk van, amikor elmegyünk otthonról, mert otthagyjuk gyermekeinket, hogy megkeressük az eltartásukra valót. Bűntudatunk van, amikor otthon maradunk, mert úgy tűnik, hogy nem használjuk ki a világ szabadságát. Bűntudatunk van mindenért, pedig nem vagyunk bűnösök.