Ateizmussal kapcsolatos idézetek

Ateizmussal kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, ateizmusról szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!


Egyszer egy dublini előadás után, amikor a kérdésekre került sor, valaki megkérdezett, mit gondolok az írországi katolikus papok nagy nyilvánosságot kapott bántalmazási ügyeiről. Azt feleltem, akármilyen rettenetes dolog is a szexuális visszaélés, vélhetőleg kevesebb ártalmat jelent, mint az a hosszú távú lelki sérülés, amit a gyerek katolikus neveltetése eleve okozott.

Forrás: Isteni téveszme


Ateista vagyok, és ennyi. Hiszem, hogy semmit sem tudhatunk, kivéve azt, hogy kedvesnek kell lennünk másokhoz, és mindent meg kell tennünk a többi emberért.

I`m an atheist, and that`s it. I believe there`s nothing we can know except that we should be kind to each other and do what we can for other people.


Az a tény, hogy a Biblia szinte semmit sem előlegez meg a modern tudományból, engem megerősít abban, hogy nem lehet isteni eredetű.

Forrás: Korok és démonok


A hit, az egy másik szó a tudatlanságra, nem? Soha nem értettem, hogyan lehetnének nagyon büszkék arra az emberek, hogy hisznek valamiben, amire nincs egyáltalán bizonyíték.

Faith, that’s another word for ignorance, isn’t it? I never understood how people could be so proud of believing in something with no proof at all.Aki teljesen ateista, az a legteljesebb hithez vezető lépcső utolsó előtti fokán áll (aztán vagy túllép rajta, vagy nem), de a közönyösnek nincs semmilyen hite, legfeljebb a gyarló félelme, az is ritkán: csak ha érzelmes az illető.

Forrás: ÖrdögökA halhatatlanságodhoz semmi közöm nem lesz; elég szerencsétlenek vagyunk már ebben az életben, egy másikon való spekuláció képtelensége nélkül is. Ha a férfiaknak élniük kell, miért halnak meg egyáltalán? És ha meghalnak, miért zavarják meg azt az édes és nyugodt alvást, amely “nem ismer ébredést”?

I will have nothing to do with your immortality; we are miserable enough in this life, without the absurdity of speculating upon another. If men are to live, why die at all? and if they die, why disturb the sweet and sound sleep that “knows no waking”?

Forrás: részlet a Francis Hodgsonnak írott levélből (1811. szeptember 3.)