Istennel kapcsolatos idézetek

Istennel kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, Istenről szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!Én Istenem! Jó Istenem! Becsukódik már a szemem, de a Tied nyitva, Atyám! Amíg alszom, vigyázz reám! Vigyázz kedves szüleimre, meg az én jó testvérimre, mikor a nap újra felkel: Csókolhassuk egymást reggel.

Forrás: részlet az Esti imák című versből


“Ha nincsen pénz, ád az Isten!…” – És ilyen volt minden elvünk, nem gondoltunk soha arra, hogy a sorssal harcra keljünk. Gazdag szívvel, víg kedéllyel fittyet hánytunk a világnak, ölelkező lelkeink tán nem is itt a földön jártak.

Forrás: részlet a Hajh, gyerekek!… című versből


Megkérdezték, hiszek-e a mennyben. Mondtam, hogy nem. Megkérdezték, hiszek-e istenben. Azt mondtam, hibás a kérdés. Isten az, aki nem hisz bennünk.

Frank Underwood (1. évad 11. rész)


Az első súgás, az „ős-súgás” nem az volt, hogy „Higgyél bennem!” – ezt csak a libasor végén mondjuk, mint a mákos tésztát -, hanem az, hogy: „Maradj hűséges hozzám! Ne felejts el, soha! Egy követ adok a kezedbe. Őrizd meg, és emlékezz arra, amit az utad elején a füledbe súgtam. Ne feledkezz el magadról, mert Én benned élek! És ne feledkezz meg a színes kövecskéről, amit a kezedbe nyomtam, s ami csakis a tiéd. Tőlem kaptad, a Teremtődtől, hogy emlékezz rám! S hogy mindig tudd, hogy ki vagy. Bele van írva az üzenetem: ugyanaz, amit a füledbe súgtam! Varázshatalmam titkos jelmondata. Csak akkor érted, hogy mi az, ha emlékszel Rám. Azért adtam követ, mert az nem romlik el soha. Az idő nem fog rajta, a rozsda nem emészti, a hazugság nem oldja. Ez a te tiszta, romolhatatlan lényed. Az igazi valód. Szorítsd, és őrizd a markodban! Akármi történik veled, a varázskő ott van a tenyeredben, s megment téged minden bajtól és veszedelemtől. Ha nem felejted el, hogy mi van beleírva.

Forrás: VarázskőA gondviselés az emberi sorsba nem avatkozik, mert ez a szabadság megsértése lenne, ilyesmit nem tesz. Amit tesz, hogy szüntelenül olyan helyzeteket kínál, amelyek, ha helyesen választunk, fölemelnek, ha ostobák vagyunk, persze maradunk ott, ahol voltunk, vagy még jobban elmerülünk.

Forrás: Szilveszter