Kártyavár (film) idézetek


Kártyavár

Kártyavár (House of Cards)

Amerikai filmsorozat (2013 – 2018)


Megkérdezték, hiszek-e a mennyben. Mondtam, hogy nem. Megkérdezték, hiszek-e istenben. Azt mondtam, hibás a kérdés. Isten az, aki nem hisz bennünk.

Frank Underwood (1. évad 11. rész)A szerető család. A legtöbb politikus ehhez a két szóhoz láncolja magát: családi értékek. De ha kurvákhoz járnak és én rájövök, elérem, hogy fájjon a képmutatás.

Love of family: most politicians are permanently chained to that slogan, family values. But when you cozy up to hookers and I find out, I will make that hypocrisy hurt.

Frank Underwood (1. évad 4. rész)

A sikert élvezni kell és hálásnak lenni érte, de ne hagyjuk, hogy az elégedettség túlságosan öntelté tegyen. (…) Egy ember jellemét nem az mutatja leginkább, hogyan tud örülni a diadalnak. Sokkal inkább, hogy milyen mértékben viseli el a vereséget.

(1. évad 1. rész)


A fájdalom kétféle. Van az, amelyik erőssé tesz. Meg a haszontalan. Ami csak szenvedést okoz. Nincs türelmem a haszontalanhoz.

There are two kinds of pain. The sort of pain that makes you strong. Or useless pain. The sort of pain that’s only suffering. I have no patience for useless things.

Frank Underwood (1. évad 1. rész)