Türelemmel kapcsolatos idézetek

Türelemmel kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, türelemről szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!

A szeretet türelmes, minden más türelmetlen. A szenvedély türelmetlen, a szeretet türelmes. És amint egyszer megérted, hogy türelmesnek lenni annyi, mint szeretni, és türelmesnek lenni annyi, mint imádságban lenni, akkor mindent megértettél. Meg kell tanulnod várni.

Forrás: Mindennapra – 365 meditáció az itt és most megéléséhez


A fájdalom kétféle. Van az, amelyik erőssé tesz. Meg a haszontalan. Ami csak szenvedést okoz. Nincs türelmem a haszontalanhoz.

There are two kinds of pain. The sort of pain that makes you strong. Or useless pain. The sort of pain that’s only suffering. I have no patience for useless things.

Frank Underwood (1. évad 1. rész)


Az otthoni megszokott élet udvariasságát itt önzetlenséggel, kitartással és türelemmel kell helyettesíteni, így és csakis így juthat hozzá a kincset érő drágagyöngyhöz: az igaz barátsághoz. Sohase mondja azt, hogy “köszönöm”; éreztesse anélkül, hogy a száját kinyitná, és bizonyítsa, viszonozza tettekben. Vagyis szavak helyett a tett, holt betűk helyett az eleven szellem legyen szószólója.