Ünnepekkel kapcsolatos idézetek

Ünnepekkel kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, ünnepekről szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!

Szeretlek. Nincs rá szó, nincs mozdulat. A rémülettől görcsösen szeretlek. Elsorolom, hányféle iszonyat vár rám és rád, már arcunkba merednek. (…) Hét esztendeje szeretlek, szerelmem, fordíts egyet a Göncöl-szekeren, szólj a világnak, mondd, hogy lehetetlen – s maradj velem.

Forrás: részlet a Félelem című versből


Nagyon örülök, hogy elértem ezt a kort, úgy érzem felnőttem. Csodálatos volt lánynak lenni, de még csodálatosabb nőnek lenni.

I’m very happy to have reached this age, I feel I’m growing up. It was wonderful being a girl, but it’s more wonderful being a woman.

A harmincötödik születésnapján 1961. 06. 01.-én nyilatkozta egy angol tudósítónak.


A lobogás a fontos ott, a láz szép áramai, a szemben égő szándék, a sugárzó öröm, mely leplezetlen kérezkedik szívükhöz a szemedben: az idegen szomja, a hívó vágy, hogy mindenki külön öleljen magához! És érezzék egy kézfogásról rólad, hogy jót akarsz, és te is tiszta, jó vagy; s egy tekintetük elhitesse véled: – szép dologért élsz – és érdemes élned!

Forrás: részlet a Tiszta és jó című versből


Titkok illata fénylett hajadban s béke égi csendje, és jó volt élni, mint ahogy soha, s a fényt szemem beitta a szívembe: Nem tudtam többé, hogy te vagy-e te, vagy áldott csipkebokor drága tested, melyben egy isten szállt a földre le, s lombjából felém az ő lelke reszket? Igézve álltam, soká, csöndesen, és percek mentek, ezredévek jöttek – egyszerre csak megfogtad a kezem, s alélt pilláim lassan felvetődtek, és éreztem: szívembe visszatér és zuhogó, mély zenével ered meg, mint zsibbadt erek útjain a vér, a földi érzés: mennyire szeretlek!

Forrás: részlet az Esti sugárkoszorú című versből


Szívemben mosolygó hála nyíló virága drága kincs. – Szívem virágit nyújtom át itt, s kívánom szívből igazán: Az Isten éltesse sokáig az én jó, kedves jó Apám!

Forrás: részlet az Ott kint a télnek bús haragja… című versből


Aki abbahagyja a tanulást, megöregszik, legyen akár 20 vagy 80 éves. Aki folyamatosan tanul, fiatal marad. A legfontosabb dolog az életben, hogy az elmédet fiatalon tartsd.

Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young. The greatest thing in life is to keep your mind young.


Bizalmas szívvel járom a világot, s amit az élet vágott, behegesztem a sebet a szívemben, és hiszek újra égi szeretetben, ilyenkor decemberben. …És valahol csak kétkedő beszédet hallok, szomorún nézek, a kis Jézuska itt van a közelben, legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen, s ne csak így decemberben.

Forrás: részlet a Karácsony felé című versbőlAz elkövetkező 365 nap mindegyikén úgy tekintek mindenre és mindenkire, mintha először tenném – különösen az apró dolgokra, amiket már nem használtam, és amiknek a varázsát elfelejtettem.

On each of these 365 days I shall look at everything and everybody as if it were the first time – especially the small things that I am not used to and whose magic I have forgotten.

Forrás: As if it were the first time – Mintha ez lenne az első alkalom című blogbejegyzésAhelyett, hogy vennék neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája, amit szabad és hirtelen támadt elhatározásomban adtam neki.

Instead of buying something that you would like to have, I’m giving you something that is mine, truly mine. A gift. A sign of respect for the person before me, asking him to understand how important it is to be by his side. Now he has a small part of me with him, which I gave him with my free, spontaneous will.

Forrás: Tizenegy perc (Eleven Minutes)