Idézetek a fiatalságról

Fiatalsággal kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, fiatalságról szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!

A fiatalság csupa fény és napsugár, csupa tavasz és kezdő nyár. Nézd meg a fakadó rügyet, a nyíló bimbót, ez a fiatalság; az emberi lélek tele örömmel, életkedvvel, tele ábránddal, tele reménységgel. Az emberi lélek ártatlan és romlatlan, örül a létnek, nem tudja még, mi a szenvedés, mi a csalódás, a lelke még nem kopott, nincs összezúzva, de friss, egészséges és hajlékony. Boldogan fog lepkét, csókol virágot, gyönyörködik az ég kékjében, a felhők játékában, a madár dalában. Lelke tele van vággyal, reménnyel, élni akarással, lelkét szép eszmék, nagy célok hevítik, az örökkévalóságra gondol. Minden ifjú előtt nyitva áll az élet.

Forrás: Az én könyvem
A felnőtté válás nagyrészt arról szól, hogy az ember elhatárolja magát gyerekkori élményeitől, és úgy tesz, mintha nem számítanának, utána pedig lassan ráébred, hogy pedig csakis ezek fontosak, mert kilencven százalékban ezek határozzák meg.

Forrás: Nem vagyunk már gyerekek


Nagyon örülök, hogy elértem ezt a kort, úgy érzem felnőttem. Csodálatos volt lánynak lenni, de még csodálatosabb nőnek lenni.

I’m very happy to have reached this age, I feel I’m growing up. It was wonderful being a girl, but it’s more wonderful being a woman.

A harmincötödik születésnapján 1961. 06. 01.-én nyilatkozta egy angol tudósítónak.

Aki abbahagyja a tanulást, megöregszik, legyen akár 20 vagy 80 éves. Aki folyamatosan tanul, fiatal marad. A legfontosabb dolog az életben, hogy az elmédet fiatalon tartsd.

Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young. The greatest thing in life is to keep your mind young.
Csak a fiatalok és az ostobák hiszik azt, hogy mindent tudnak a szerelemről meg a szexről. Szerinted tudja bármelyikünk is, hogy mi a fenét csinál? Gondolod, hogy az emberek képesek arra, hogy szeressék egymást mindenféle komplikáció nélkül?

Forrás: Ízek, imák, szerelmek