Születésnappal kapcsolatos idézetek

Születésnappal kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, születésnapról szóló idézeteket és születésnapi köszöntőket!
Nagyon örülök, hogy elértem ezt a kort, úgy érzem felnőttem. Csodálatos volt lánynak lenni, de még csodálatosabb nőnek lenni.

I’m very happy to have reached this age, I feel I’m growing up. It was wonderful being a girl, but it’s more wonderful being a woman.

A harmincötödik születésnapján 1961. 06. 01.-én nyilatkozta egy angol tudósítónak.


Szívemben mosolygó hála nyíló virága drága kincs. – Szívem virágit nyújtom át itt, s kívánom szívből igazán: Az Isten éltesse sokáig az én jó, kedves jó Apám!

Forrás: részlet az Ott kint a télnek bús haragja… című versből

Jót kívánok én is néked, ez természetes dolog, csakhogy a jó annyiféle, hogy alig választhatok. Hogy lehetne valamennyit egy szóban kimondani? Ne legyenek életednek bánatai, bajai? Eh, ez nem is jó kívánság! Bánat és baj kellenek; Ahol árnyék nincsen, ott a fényt sem igen látni meg.

Feleségem nevenapján
Évente legalább egyszer kívánhatunk valamit a szülinapi gyertyák fölött. Egyesek többet is bevetnek. Szempillákat, szökőkutakat, szerencsecsillagot, és néhanap egy ilyen kívánság valósággá válik. És aztán? Olyan jó, mint gondoltuk? Sütkérezünk a boldogság meleg fényében? Vagy csak ráébredünk, hogy még hosszú a be nem teljesült kívánságaink listája?