Idézetek dalszövegekből

Dalszövegekből származó idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található idézeteket és bölcs gondolatokat!

Amíg őriz a szemed, amíg lehunyt szemmel látsz, lehet elmegyek, de itt leszek, a lábnyomomban jársz. Amíg érez a kezed, amíg néha még rám vársz, egy mozdulatban egyszer majd újra megtalálsz. Nézd itt az arcodon, egy csepp, hogy eltévedt! Sose bánd, ne szégyelld! Egy cseppnyi bánat ébredt ma értem és érted.

Forrás: részlet A dzsungel könyve című musical – Amíg őriz a szemed című dalábólMélyen a vaksötétben, holtan, de mégis ébren, magányom börtönében, rátok még jól emlékszem, mindnyájan körbeálltok, tudom, soha nem sajnáltatok. Intek, de nem látjátok, sírok, de nem halljátok, szólok, de nem figyeltek, kérdezek, nem feleltek. Mindnyájan körbeálltok, tudom, soha nem sajnáltatok. Most mindent itt hagyok, nem kell, hogy sírjatok, a könny már nem segít, nem segít.

Forrás: részlet A harang értem szól című dalból
Vadnak születtünk, az utca nevelt, senki nem vigyázott ránk! A beton házak között, nem várnak csodák, így lettünk mi megátkozott nemzedék! Soha nem láthattál könnyet a szemünkben, ha volt is, észre sem vetted. Ha féltünk, egymástól vártunk biztatást, így lettünk mi, megátkozott nemzedék!

Forrás: részlet az Ítélet helyett című dalbólMondanom illene valami szépet, de mindjárt indul a gép. Holnap már mindent bánok. Kerestek majd, de nem találtok. Holnap már Úton leszek. Aludj csak, én, fel nem ébresztelek.

Forrás: részlet Az igazi nevem című dalbólKicsi, gyere velem rózsát szedni, amíg el nem megy a nyár! Addig kell az ilyet elvégezni, míg virul a határ. Kicsi, gyere fel a hegy csúcsára, arra repül a madár. Addig szeretnék a csúcsig jutni, míg van napsugár. Távolból jön a felhő, meglátod, utolér, fehérre festi a zöld mezőt, hóval a téli szél.

Forrás: részlet a Kicsi, gyere velem rózsát szedni című dalból

Dalszerző: Gábor S. Pál és Szenes Iván

A dal Cserháti Zsuzsa előadásában vált ismerté.


Hamis reményt, hazug reményt miért is táplálnék? Dacolni kell, nem érdekel a sok jó szándék!

Forrás: részlet az Abigél című musical – Nincsenek csodák című dalából

Szövegíró: Miklós Tibor