Búcsúzással kapcsolatos idézetek

Búcsúzással kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található búcsúzásról szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!Amíg őriz a szemed, amíg lehunyt szemmel látsz, lehet elmegyek, de itt leszek, a lábnyomomban jársz. Amíg érez a kezed, amíg néha még rám vársz, egy mozdulatban egyszer majd újra megtalálsz. Nézd itt az arcodon, egy csepp, hogy eltévedt! Sose bánd, ne szégyelld! Egy cseppnyi bánat ébredt ma értem és érted.

Forrás: részlet A dzsungel könyve című musical – Amíg őriz a szemed című dalából


Ami bennem lélek, veletek megy; ott fog köztetek lenni mindig. Megtalálsz virágaid között, mikor elhervadnak; megtalálsz a falevélben, mikor lehull; meghallasz az esti harangszóban, mikor elenyészik; s mikor megemlékezel rólam, mindig arccal szemközt fogok veled állani.

Forrás: És mégis mozog a föld


Mélyen a vaksötétben, holtan, de mégis ébren, magányom börtönében, rátok még jól emlékszem, mindnyájan körbeálltok, tudom, soha nem sajnáltatok. Intek, de nem látjátok, sírok, de nem halljátok, szólok, de nem figyeltek, kérdezek, nem feleltek. Mindnyájan körbeálltok, tudom, soha nem sajnáltatok. Most mindent itt hagyok, nem kell, hogy sírjatok, a könny már nem segít, nem segít.

Forrás: részlet A harang értem szól című dalból


Mondanom illene valami szépet, de mindjárt indul a gép. Holnap már mindent bánok. Kerestek majd, de nem találtok. Holnap már Úton leszek. Aludj csak, én, fel nem ébresztelek.

Forrás: részlet Az igazi nevem című dalból
Semmim se volt s nem is lesz immár sosem nekem, merengj el hát egy percre e gazdag életen; szivemben nincs harag már, bosszú nem érdekel, a világ ujraépül, – s bár tiltják énekem, az új falak tövében felhangzik majd szavam; magamban élem át már mindazt, mi hátravan, nem nézek vissza többé s tudom, nem véd meg engem sem emlék, sem varázslat, – baljós a menny felettem; ha megpillantsz, barátom, fordulj el és legyints. Hol azelőtt az angyal állt a karddal, – talán most senki sincs.

Forrás: Részlet a Sem emlék, sem varázslat című versből


Lábad olyan nyomra hág, mely minékünk kuszaság, (…) csak hűségünk száll veled; hajnalfény, ha beosont, sóvárgás lelkedre ront, s visszavágyod a vadont. Szél, fa, víz a föld felett, bölcs erő és szeretet s a vadon legyen veled!

Forrás: A dzsungel könyve


Nagyon szép kis társaság volt. Egyik léhább, mint a másik. Átgondolok minden órát a keserű búcsúzásig… Mennyi kacaj, mennyi tréfa hangzott el a kis szobában. (…) Hajh, gyerekek, jó barátok, oda szívem reménysége. Tudom jól: a szép napoknak mindörökre vége, vége… A baráti kedves körből el kell szállnom, messze szállnom, mi marad a drága múltból? – Fájó szív és kínos álom…

Forrás: Részlet a Hajh, gyerekek!… című versből