Csodával kapcsolatos idézetek

Csodával kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, csodáról szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!


Napról napra élünk, mint a legyek, nem számítunk csodára, mert csodák sincsenek manapság. És mire végül olyan anyagi helyzetbe kerülünk, hogy többé nincsenek mindennapi gondjaink, már késő, minden elromlott körülöttünk, a házasság, a levegő, az ország, a világ, vének vagyunk, kopaszok, aztán (…) betegek, halottak.


Senki nem gyújt gyertyát azért, hogy aztán az ajtó mögé zárja: a fény célja, hogy még több fényt gyűjtsön maga köré, hogy felnyissa a szemeket, hogy megmutassa a körülötte rejtőző csodákat. Senki sem áldozza föl azt, ami számára a legfontosabb: a szeretetet.

Forrás: A portobelloi boszorkányMár annyi meglepő dolgot láttam, hogy a legcsekélyebb kétségem sincs afelől, hogy léteznek csodák, hogy minden lehetséges, s hogy az ember kezdi újra felfedezni azt, amit elfelejtett: saját belső hangját.

Forrás: A ZahirVadnak születtünk, az utca nevelt, senki nem vigyázott ránk! A beton házak között, nem várnak csodák, így lettünk mi megátkozott nemzedék! Soha nem láthattál könnyet a szemünkben, ha volt is, észre sem vetted. Ha féltünk, egymástól vártunk biztatást, így lettünk mi, megátkozott nemzedék!

Forrás: részlet az Ítélet helyett című dalból
Ott nincsenek csodák, hol szívem megfosztják a legszebb álmoktól! És vigasz nincs sehol, de a világ most így egész! Fogadd el, ennyit érsz! Ha bárki most néz, egy más embert lát, és a lány, aki félt, már nincs többé! Nincs többé!

Forrás: részlet az Abigél című musical – Nincsenek csodák című dalából

Szövegíró: Miklós Tibor


A csoda egy kivétel a törvények alól, ezért ahol nincsenek törvények, ott kivételek, azaz csodák sem létezhetnek.

A miracle, however, is an exception from lawfulness; hence, there where lawfulness does not exist, also its exception, i.e., a miracle, cannot exist.