Idézetek az elfogadásról

Elfogadással kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, elfogadásról szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!


Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.

Forrás: Párbeszéd a boldogságról


A legbonyolultabb dolgot is elmagyarázhatjuk egy nehéz felfogásúnak, ha még nem alkotott semmilyen fogalmat róla, de a legegyszerűbb fogalmat sem tudjuk érthetővé tenni a legintelligensebb embernek sem, ha csökönyösen meg van róla győződve, hogy már mindent tud róla.

The most difficult subjects can be explained to the most slow-witted man if he has not formed any idea of them already. But the simplest thing cannot be made clear to the most intelligent man if he is firmly persuaded that he knows already.

Ott nincsenek csodák, hol szívem megfosztják a legszebb álmoktól! És vigasz nincs sehol, de a világ most így egész! Fogadd el, ennyit érsz! Ha bárki most néz, egy más embert lát, és a lány, aki félt, már nincs többé! Nincs többé!

Forrás: részlet az Abigél című musical – Nincsenek csodák című dalából

Szövegíró: Miklós Tibor