Idézetek az egyéniségről

Egyéniséggel kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, egyéniségről szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!


Bolond az, aki a saját világában él. (…) Én bolond akarok maradni, és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodom, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják.

Forrás: Veronika meg akar halni
A mély gyász, amelyet egy szeretett lény halálakor érzünk, abból a megérzésből fakad, hogy minden egyénben rejlik valami leírhatatlan, valami, ami csak rá jellemző, és ezért teljességgel pótolhatatlan.

The deep pain that is felt at the death of every friendly soul arises from the feeling that there is in every individual something which is inexpressible, peculiar to him alone, and is, therefore, absolutely and irretrievably lost.

Forrás: Parerga és paralipomena


Inkább legyek megosztó személyiség, mint semmilyen. A középszerű mindig unalmas. Aranyosból, kedvesből, bájosból sok van. Én érzelmeket akartam kiváltani, és sikerült is.

Forrás: NLCafé – Sebestyén Balázs: „A feleségem annyira féltékeny, amennyire kell!”


Tudod, mintha teljesen kicseréltek volna téged. Más ember vagy, mióta az új barátoddal jársz. (…) Pont úgy öltözködsz, mint ő, még a beszédstílusát is átvetted. Ismered azt a mondást, hogy amilyen a kutya, olyan a gazdája? Szerintem te meg mindig a pasijaidra hasonlítasz…

Forrás: Ízek, imák, szerelmek


A nagy szellemek mindig is ellenkezést váltottak ki a középszerű elmékből. A középszerű elme ugyanis képtelen megérteni azt, aki nem hajlandó vakon meghajolni a konvencionális előítéletek előtt, hanem bátran és őszintén kimondja a saját véleményét.

Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. The mediocre mind is incapable of understanding the man who refuses to bow blindly to conventional prejudices and chooses instead to express his opinions courageously and honestly.
Van aki szeret, van aki utál, attól függ, mit akarnak látni benned. Légy önmagad, csak így tudhatod meg, ki kedveli azt, aki valójában vagy!

Some people like you, some hate you, depends on what they want to see in you. Be yourself, that`s the only way to find out who likes the real you!

Forrás: Hosszú Katinka Facebook oldala