Szilveszterrel és újévvel kapcsolatos idézetek

Szilveszterrel és újévvel kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, szilveszteri idézeteket és bölcs gondolatokat!
Az elkövetkező 365 nap mindegyikén úgy tekintek mindenre és mindenkire, mintha először tenném – különösen az apró dolgokra, amiket már nem használtam, és amiknek a varázsát elfelejtettem.

On each of these 365 days I shall look at everything and everybody as if it were the first time – especially the small things that I am not used to and whose magic I have forgotten.

Forrás: As if it were the first time – Mintha ez lenne az első alkalom című blogbejegyzésAz új évet kell megénekelnem, hálálkodva, ahogy illik, poharat emelnem. Mit van mit kívánni még ily áldott időben? – Adjon Isten, ami nincs, ez új esztendőben. Olcsó legyen a kenyér, a gabona áros; Jól fizesse a tinót s nyerjen a mészáros, mérje pedig szöszön-boron, font kijárja bőven. Adjon Isten, ami nincs, ez új esztendőben.

Alkalmi vers


Összecsendül a pohár barátságos megszokott csendüléssel. A sötétveres bor olyanná festi az emberek arcát. Víg, lármás muzsika tölti be a füstös kocsmaszobát, jókedvűen köszönt be Szilveszter. És eljön a gyors öreg esztendőről esztendőre. Mindig egyformán vén, és minden jöttekor meghal egy esztendő. És a hosszú esztendősorral együtt vénülünk mi is, míg egyszer olyan fehérek nem leszünk, mint az öreg szilveszter apó.

Szilveszter
Szabadság 1901. január 1.


Hiszek benne, hogy úgy fogom szemlélni ezt az új évet, mintha a következő 365 nap most peregne le először a szemem előtt – meglepetéssel és csodával fogom nézni a körülöttem lévőket, örömmel fedezve fel, hogy mellettem vannak, s megosztozunk a szeretet nevű valamin, amiről ugyan sokat beszélünk, de kevésbé értjük.

A jutalom, amiért túléltük az ünnepeket, az újév, és már el is jutottunk az újévi fogadalmak csodás hagyományához. Hagyd hátra a múltad, és kezdd elölről! Nehéz ellenállni a kísértésnek újrakezdéskor, hogy a múlt év problémáit a szőnyeg alá söpörjük. Ki dönti el, hogy mikor ér véget a régi, és kezdődik az új? Nem jelzik a naptárban, nem szülinap, nem egy új év. Ez egy esemény. Kicsi vagy nagy? Valami, ami megváltoztat minket. Jó esetben reményt ad, vagy egy új életmódot és világnézetet. Elengedjük a régi szokásainkat, és emlékeinket. A lényeg az, hogy sose adjuk fel a reményt, hogy lesz egy újabb kezdet.Eljön minden esztendőben, pontosan, hűségesen. Sohasem késik, és mindig egyforma vén, egyformán jókedvű. Bolondos agglegény, mindig nevet, és ezzel ríkatja meg az embereket. Hideg, kemény hideg van, mikor ő érkezik. Bejelentetlenül jön, és mégis várják. Jókedvű legényemberek, meg mindenféle bohém népség üdvözli szeretetteljesen ezt a vén legényt.

Szilveszter

Szabadság 1901. január 1.