Karácsonyi idézetek

Karácsonnyal kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található karácsonyi idézeteket és bölcs gondolatokat!


Mikor a földet hó megeste, dal s mese közt karácsonyeste vígan telék. Dió meg alma, más se kellett, szegénynek is, óh, erre tellett! Volt asztalán. Karácsonyfák nem ragyogtak bár, angyalok akkor is voltak már… De voltak ám! Hallom már, angyal szárnya lebben, szívem, mint régen, meg-megrebben, itt vagy közel. Itt vagy közel, óh, szép karácsony, rajtad csüng lelkem semmi máson.

Forrás: részlet a Jövel, jövel! című versből


Bizalmas szívvel járom a világot, s amit az élet vágott, behegesztem a sebet a szívemben, és hiszek újra égi szeretetben, ilyenkor decemberben. …És valahol csak kétkedő beszédet hallok, szomorún nézek, a kis Jézuska itt van a közelben, legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen, s ne csak így decemberben.

Forrás: részlet a Karácsony felé című versből


Ahelyett, hogy vennék neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája, amit szabad és hirtelen támadt elhatározásomban adtam neki.

Instead of buying something that you would like to have, I’m giving you something that is mine, truly mine. A gift. A sign of respect for the person before me, asking him to understand how important it is to be by his side. Now he has a small part of me with him, which I gave him with my free, spontaneous will.

Forrás: Tizenegy perc (Eleven Minutes)


Ezüst esőben száll le a karácsony, a kályha zúg, a hóesés sűrű; a lámpafény aranylik a kalácson, a kocka pörög, gőzöl a tejsűrű. Kik messze voltak, most mind összejönnek a percet édes szóval ütni el, amíg a tél a megfagyott mezőket karcolja éles, kék jégkörmivel.

Forrás: részlet a Karácsony című versből


Ünnep oly szép, a gyertya, ha ég, a szeretet asztalánál ott ülünk mindannyian. Hó és hideg, de a szándék meleg, a kevés is több lesz, ha a szíved adod bele. Együtt így jó, nincs is rá szó, nem lehet papírra írni, egyszerűen érezni kell. Ünnep oly szép, a gyertya ha ég, a szeretet asztalánál, ott ülünk mindannyian.

Ünnep
Karácsony csenget a szörnyű télben alig hallom csengését. Sárga arcokat látok a hóverésben s koldus kezeket reszketni, ujjaikon kékül gyűrűk nyoma, s torkomat fojtja az ünnepek kalácsa. Nézd ezt a kort, amelynek legnagyobb s elérhetetlen éden-álma, hogy enni legyen kinek-kinek elég!

A felnőtt karácsony


Otthon leszek karácsonyra, számíthatsz rám. Kérlek, legyen hó és fagyöngy és ajándékok a fa alatt. A szenteste megtalál engem ahol a szeretet fénye ragyog. Otthon leszek karácsonyra, ha csak álmaimban is.

I’ll be home for Christmas, You can count on me. Please have snow and mistletoe and presents under the tree. Christmas Eve will find me where the love-light gleams. I’ll be home for Christmas if only in my dreams.

I’ll Be Home for Christmas