Anyák napi idézetek

Anyák napi idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, szép idézeteket és bölcs gondolatokat!Úgy szeretném meghálálni, két kezemmel megszolgálni, azt, hogy felnevelt, dédelgetett, erő felett. Légy ezentúl mindig boldog, míg én élek nincs több gondod, én vigyázok rád már ezután. Úgy szeretném meghálálni, vagy legalább megpróbálni, mind, mind azt a jót, mit értem tett az én anyám.

Forrás: Úgy szeretném meghálálni című dal

Dalszerző: Gábor S. Pál és Szenes Iván

A dal Kovács Kati előadásában vált ismerté.


Valaki egy széket tolt oda, és ő leült a székre. És arra gondolt: le kellene festeni mamikát. És arra gondolt: lefestettem az életben száz és száz asszonyt, de mamikát soha. Miért? Miért, hogy éppen a legkedvesebbet, a legszebbet nem? Miért? Az ember annyi mindenre gondol az életben, csak arra nem, ami fontos. Az ember képeket fest, mindenről, mindenkiről, csak éppen arról nem, aki a legtöbb, aki a legfontosabb, aki a legszebb. Miért?
Köszönöm, hogy elviselted az elviselhetetlent. Hogy valamit teremtettél a semmiből. Hogy üres zsebekből is képes voltál adni. Hogy szerettél bennünket, mikor nem volt bennünk semmi szeretetre méltó. Köszönöm, hogy a lehetetlent is megoldottad egyetlen mosolyoddal. (Még ha az a mosoly néha el is halványult egy kicsit.)