Szülőséggel kapcsolatos idézetek

Szülőséggel kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, szülőségről szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!


Édesapám nevenapját hej, de régen várom! Bukfencet vet örömében mókus is az ágon. Hegyes orrú víg mókusnak vigyorog a képe, csörgő-börgő-zörgő diót hajigál a légbe! Édesapám, édesapám, az Isten megáldjon! A nyomodban mindig öröm, mindig mosoly járjon. Annyi öröm hulljon eléd minden kis lépésre, ahány csörgő diót hajít a mókus a légbe!

Forrás: részlet a Köszöntők című versből


Én Istenem! Jó Istenem! Becsukódik már a szemem, de a Tied nyitva, Atyám! Amíg alszom, vigyázz reám! Vigyázz kedves szüleimre, meg az én jó testvérimre, mikor a nap újra felkel: Csókolhassuk egymást reggel.

Forrás: részlet az Esti imák című versbőlA szülők csak azt az erényt nevelhetik a gyermekükbe, ami bennük is megvan. És az erények legelseje, amely a többinek az útját megnyitja: az őszinteség. A szülő épp akkor rontja le tekintélyét, amikor a legjobban fönntartani óhajtja és hitvány bádogerényekkel feddhetetlen lovaggá páncélozza magát. Ellenben minden emberi gyarlósága, amelyet őszintén föltár, egy-egy újabb szál, amellyel gyermekét magához fűzi.

Forrás: Szerelmesek kalauza

Minden pici gyerek örül, ha vidám anyja van. Aki nem hagyja, hogy a mai, nyomasztó világ elfeledtesse vele, amit a másik világból magával hozott, hogy élni nemcsak küzdelem és munka és gond – de játék is. Az ilyen „bohócanya” meglátja majd gyermekében nemcsak a bömbölő emberkét és a rábízott sorsterhet, de a játszótársát is! Azt játszod, hogy az anyja vagy – ő meg a gyereked.

Forrás: Life magazin – Heti útravaló – 261. rész.


Mire te nagy, széles csípőjű, Éva keblű nő leszel, én már szépen megöregedtem. Elmehetsz, elhagyhatsz, de addig vezetlek és gondodat viselem. Majd szeretni fogsz, mellém húzódol hideg téli estéken és én mesélek neked hosszan, tanulságosan. Vigyázni fogok reád, mint egy cserép különös növényre, a napra teszlek, megöntöztetlek az esővel, kiművellek és megtanítlak arra, hogyan légy jó nő, mert a többi úgy sem ér semmit.

Bukfenc