Munkával kapcsolatos idézetek

Munkával kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, munkáról szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!
Fontold meg jól, mit kezdesz; válaszd meg az eszközöket okosságod szerint; munkálj fáradhatatlanul; s ha mindent, amit erőd s körülményed enged, megtettél: nem vádolhatod magadat, bár a kimenetel óhajtásodnak meg nem felel is.

Forrás: Parainesis Kölcsey KálmánhozA papírral, ceruzával és radírral ellátott, szigorú fegyelemnek alávetett ember tulajdonképpen egy univerzális gépezet.

A man provided with paper, pencil, and rubber, and subject to strict discipline, is in effect a universal machine.

Forrás: Intelligent Machinery – A Report by A. M. Turing (1948)

Minden pici gyerek örül, ha vidám anyja van. Aki nem hagyja, hogy a mai, nyomasztó világ elfeledtesse vele, amit a másik világból magával hozott, hogy élni nemcsak küzdelem és munka és gond – de játék is. Az ilyen „bohócanya” meglátja majd gyermekében nemcsak a bömbölő emberkét és a rábízott sorsterhet, de a játszótársát is! Azt játszod, hogy az anyja vagy – ő meg a gyereked.

Forrás: Life magazin – Heti útravaló – 261. rész.


Mindannyian boldogok szeretnénk lenni, és a változás ezzel jár. Amíg a rút kiskacsából hattyú lesz, addig nagyon sok mindenen átmegy a kiskacsa. Sajnos, ez fájdalommal jár. Amikor azt hiszi, hogy ő soha nem fog repülni, majd elkezdi bontogatni a szárnyát, majd a sok munka következtében kiderül, hogy képes erre, az mind-mind-mind sok energiával és fájdalommal jár. Csak így lehet azonban szabad, másként nem. Ha nem tanul meg repülni, akkor a róka felzabálja.

Forrás: A Nő