Stephen King idézetek


Stephen King

Stephen Edwin King

Amerikai író
Félelem, rettegés, rémület, pánik: ezek az érzések éket vernek közénk, elszakítanak a tömegektől, hogy aztán teljesen egyedül maradjunk. Paradox dolog, hogy éppen azok az érzések és érzelmek váltják ki mindezt, amelyeket elsősorban a „tömegösztön”-höz társítunk, de, ahogyan mondani szokták, a tömeg magányos hely, olyan közösség, amelyből hiányzik a szeretet.

Forrás: Danse MacabreAz írás magányos foglalkozás. Nagyon fontos, ha van valaki, aki hisz az emberben. Nem kell szónokolnia róla: rendszerint az is elég, ha hisz.

Forrás: Az írásról


Az olvasás az író életének alkotó központja. Én akárhova megyek, könyvet viszek magammal, és mindig találok alkalmat, hogy bele is olvashassak. A trükk abban áll, hogy az embernek meg kell tanulnia kis és nagy adagokban olvasni. A várószobákat egyenesen a könyvekre tervezték. De ugyanezt szolgálják a mozik előcsarnokai vetítés előtt, a hosszú és unalmas sorban állások, és a mindenki kedvence, a vécé. Még vezetés közben is olvashat az ember, hála a hallható könyv forradalmának.

Forrás: Az írásról