Idézetek a testvérekről

Testvérekkel kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, testvérekről szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!


Én Istenem! Jó Istenem! Becsukódik már a szemem, de a Tied nyitva, Atyám! Amíg alszom, vigyázz reám! Vigyázz kedves szüleimre, meg az én jó testvérimre, mikor a nap újra felkel: Csókolhassuk egymást reggel.

Forrás: részlet az Esti imák című versbőlÉrthetetlen, bár valahogyan biztosan megmagyarázható, hogy két embert, akik testvérek, tehát a világon szinte legközelebb kellene állniuk egymáshoz, áthidalhatatlan távolságok választanak el, idegenebbek az idegeneknél, s tíz-tizenöt perc után már csak semleges dolgokról képesek beszélgetni, tudat alatt azzal a kívánsággal, hogy bárcsak adódna már valamilyen ürügy a búcsúzásra a véletlen találkozásnál, s járna le már végre a látogatás ideje, indulna a vonat és a többi.

Forrás: Ott fenn a hegyen


Ha egy lány sok fiútestvér között nő fel (…), óhatatlanul megtanulja elviselni a pofonokat, nem bőg mások előtt, és még annál is keményebb, mint amennyire elvárják tőle.

Forrás: Reptér