Szenvedéllyel kapcsolatos idézetek

Szenvedéllyel kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, szenvedélyről szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!


A szeretet türelmes, minden más türelmetlen. A szenvedély türelmetlen, a szeretet türelmes. És amint egyszer megérted, hogy türelmesnek lenni annyi, mint szeretni, és türelmesnek lenni annyi, mint imádságban lenni, akkor mindent megértettél. Meg kell tanulnod várni.

Forrás: Mindennapra – 365 meditáció az itt és most megéléséhez


Az emberek, azt hiszem, ott rontják el, hogy akkor házasodnak össze, amikor még tombol a szerelem közöttük, és nem értik, hogy onnan miért vezet lefelé az út. Egy kapcsolat, házasság sok munkával, belefektetett energiával jár, nem működik magától. Azt hiszem, a szenvedély, a tűz szinten tartása fontos, és az, hogy a másik irányába még évek múltán is érdeklődő maradj.

Forrás: NLCafé – Sebestyén Balázs: „A feleségem annyira féltékeny, amennyire kell!”Fájó, nehéz az olyan szerelem, amit nemcsak a nyers élvezet éltet: melynek kevés, ha a test meztelen, s fogasra dobva kinn marad a lélek. Érzékeink, sorsunk s az értelem vívtak, ölelkeztek, húsunkba téptek, bőrünk agyunk, tudatunk részegen habzsolta, tervezte is azt, mit érzett.

Forrás: részlet a Felcserélt szenvedélyek című versből


A szeretet olyan érzés, ami a szerelem elmúltával marad. Még fontos neked a másik, reméled, hogy jól megy a sora, de már nincsenek illúzióid vele kapcsolatban. Ez már távolról sem olyan izgalmas, szenvedélyes érzés… az ilyesmi idővel megkopik. A rajongás már a múlté. De a végén megmarad a szeretet, és csak ez számít.

Forrás: Apa és fia