Informatikával kapcsolatos idézetek

Informatikával kapcsolatos idézetek gyűjteménye. Böngészd kedvedre az oldalakon található, informatikáról szóló idézeteket és bölcs gondolatokat!


A számítógépek soha nem fogják átvenni a könyvek helyét. Egy floppy lemezre nem tudsz ráállni, hogy elérj egy magas polcot.

Computers will never take the place of books. You can’t stand on a floppy disk to reach a high shelf.

Más ismert fordítás: “A számítógépek sosem fogják átvenni a könyvek szerepét. Nem állhatsz rá egy floppy lemezre, hogy elérj valamit egy magas polcon.”


Valószínűnek tűnik, hogy ha egyszer a gépi gondolkodás elindulna, akkor nem tartana sokáig, hogy felülmúlja a mi gyenge teljesítőképességünket. Szóba sem kerülne a gépek halála, és képesek lennének egymással beszélgetni, hogy fejlesszék a tudásukat. Egy bizonyos ponton tehát számítanunk kell arra, hogy a gépek átveszik az irányítást.

It seems probable that once the machine thinking method had started, it would not take long to outstrip our feeble powers. There would be no question of the machines dying, and they would be able to converse with each other to sharpen their wits. At some stage therefore we should have to expect the machines to take control.


Egy számítógépet akkor nevezhetnénk intelligensnek, ha el tudná hitetni egy emberrel, hogy ő is ember.

A computer would deserve to be called intelligent if it could deceive a human into believing that it was human.A számítógép számomra a legjelentősebb eszköz, amit valaha feltaláltunk. Olyan, mint egy kerékpár az elménk számára.

What a computer is to me is the most remarkable tool that we have ever come up with. It’s the equivalent of a bicycle for our minds.Tény, hogy a világ felosztható Macintosh számítógépet és MS-DOS kompatibilis számítógépet használókra. Szilárd meggyőződésem, hogy a Macintosh katolikus, a DOS pedig protestáns valami.

The fact is that the world is divided between users of the Macintosh computer and users of MS-DOS compatible computers. I am firmly of the opinion that the Macintosh is Catholic and that DOS is Protestant.
Találhatsz olyan embert, aki mechanikus, tudományos vagy matematikai dolgokra taníthat, mint például algebra, angol, kerékpározás, vagy a számítógép használata. De azokra a dolgokra, amelyek igazán számítanak – élet, szeretet, valóság, Isten – senki sem taníthat téged semmire. Csak képleteket adhatnak. S ha már van egy ilyen képleted, akkor a valóságot már valaki másnak az agyával fogod látni. Ha elfogadod azokat a képleteket, “börtönbe” kerülsz.
Pénzünk egyre nagyobb részét költjük el a világhálón, és egyre többen ott is keresik meg. Egyre kevésbé esik nehezünkre, hogy bízzunk egy teljesen virtuális pénzben, amely csak egy számítógép (vagy egy mobiltelefon) képernyőjén látható. A homo informaticus számára ez már minden bizonnyal ugyanolyan természetes dolog lesz, mint számunkra az, hogy egy darab papírban bízunk, amelyre egy amerikai elnök vagy egy európai híd képét nyomtatták. Ha egyszer a pénz természete nem más, mint információ, akkor miért ne lenne a megjelenési formája is az?