Teréz anya idézetek


A csend gyümölcse az ima, az ima gyümölcse a hit, a hit gyümölcse a szeretet, a szeretet gyümölcse a szolgálat, a szolgálat gyümölcse a béke.

The fruit of silence is prayer, the fruit of prayer is faith, the fruit of faith is love, the fruit of love is service, the fruit of service is peace.


Nem vagyok biztos abban, milyen lesz a mennyben, de egyet biztosan tudok. Ha meghalunk és eljön az idő, hogy az Úr ítéljen fölöttünk, nem azt kérdezi majd: mennyi jót tettünk életünkben, hanem mennyi szeretettel tettük.Az élet egy lehetőség, használd ki azt! Az élet szép, csodáld meg azt! Az élet boldogság, ízleld meg azt! Az élet egy álom, tedd valósággá azt! Az élet egy kihívás, fogadd el azt! Az élet egy kötelesség, teljesítsd azt! Az élet egy játék, játszd azt! Az élet költséges, vedd figyelembe azt! Az élet vagyon, használd fel azt! Az élet szeretet, élvezd azt! Az élet titokzatos, ismerd meg azt! Az élet egy ígéret, teljesítsd azt! Az élet szomorúság, győzd le azt! Az élet egy dal, énekeld azt! Az élet egy küzdelem, vívd meg azt! Az élet egy tragédia, nézz szembe vele! Az élet egy kaland, bátran vállald azt! Az élet szerencse, tedd magadévá azt! Az élet túl értékes, ne pusztítsd el azt! Az élet az élet, harcolj érte!

Life is an opportunity, benefit from it. Life is beauty, admire it. Life is bliss, taste it. Life is a dream, realize it. Life is a challenge, meet it. Life is a duty, complete it. Life is a game, play it. Life is costly, care for it. Life is wealth, keep it. Life is love, enjoy it. Life is mystery, know it. Life is a promise, fulfill it. Life is sorrow, overcome it. Life is a song, sing it. Life is a struggle, accept it. Life is a tragedy, confront it. Life is an adventure, dare it. Life is luck, make it. Life is too precious, do not destroy it. Life is life, fight for it.

Úgy érezzük, hogy amit teszünk, az csak egy csepp a tengerben. De anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.

We ourselves feel that what we are doing is just a drop in the ocean. But the ocean would be less because of that missing drop.